top of page

Uvjeti i odredbe

Definicija

Ova definicija bi vam trebala pomoći da razumijete naše Opće Uvjete poslovanja. Kada kažemo “mi”, “nas”, “naš” i “ MD.KULTURA “, onda govorimo o MD.KULTURA-MARINA DESIGN, obrt za modni dizajn, vl. Marina Šimić Obradović, OIB: 73237826707,  s adresom sjedišta Prvosvibanjska 6, 21300 Makarska, Hrvatska.

Molimo vas da se prije početka korištenja Internet stranica www.mdkultura.com upoznate s ovim Općim uvjetima korištenja Internet stranica. Imate li bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo vas da nam se obratite na e-mail adresu: marinadesign@mdkultura.com

mdKultura omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svoje web stranice i e-trgovine koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice mdkultura.com. Korištenjem bilo kojeg dijela ove stranice podrazumijeva se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja web stranice mdkultura.com te prihvaćaju koristiti sav sadržaj na njoj, isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

MD.KULTURA  može u svakom trenutku izmijeniti ove uvjete korištenja tako što će ažurirati ovaj tekst. Vi ćete automatski biti obvezani novim uvjetima korištenja sadržanim u izmjenama, te bi iz tog razloga trebalo periodično posjetiti ovu stranicu radi upoznavanja s trenutno važećim uvjetima korištenja.

Kupovina i naručivanje

Naša internet stranica nudi kupovinu proizvoda s vidljivo označenom konačnom cijenom u Eurima. („Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u (Narodne Novine br. 73/13“.)

Trošak dostave bit će vidljiv u automatskoj kalkulaciji vaše košarice za kupovinu prije završetka narudžbe. Uz artikle koji imaju mogućnost odabira boje, veličine i slično, u procesu narudžbe odaberite željeno kako bi vam mogli dostaviti valjani artikl.

Uvjeti kupnje

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te raskid Ugovora sklopljenog na daljinu koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak te uvjeti kupnje/prodaje robe putem naše e-trgovine definirani su kroz sljedeće etape:

1. Naručivanje

2. Otprema

3. Plaćanje

4. Preuzimanje

5. Povrat i zamjena robe (raskid Ugovora sklopljenog na daljinu)

6. Povrat uplaćenih sredstava na vaš račun.

Klikom na odabrani artikl bit ćete vođeni u koracima do dovršetka procesa narudžbe.

ZAVRŠI KUPOVINU ( odabir boje, veličine, broj komada, način plaćanja ).

Za narudžbu je potrebno upisati točne podatke za dostavu; ime prezime, adresa i kućni broj, mjesto, poštanski broj, broj telefona, email adresa. Za kupovinu nije potrebna registracija, dakle možete kupovati i kao gost.

Načini plaćanja

Prihvaćamo tri vrste načina plaćanja:

1.   VIRMANSKO PLAĆANJE PO PONUDI NA NAŠ TRANSAKCIJSKI RAČUN (KUPCI U HR + WORLDWIDE)

Uplatu vršite na naš račun tvrtke, po primljenoj e-mail ponudi. Nakon što odaberete artikl pošaljite nam upit i mi će mo Vam poslati ponudu na Vaš e-mail s potrebnim podacima za uplatu. U rubriku Opis plaćanja, obavezno upišite generirani broj narudžbe iz primljene ponude. Uplatitelj je vaše ime obrta, poduzeća i/ili vaše ime i prezime. Uplatu možete obaviti internetom s vašeg računa ili u bilo kojoj obližnjoj banci ili pošti. Vaš generirani broj narudžbe u potpunosti čuva tajnost vaše narudžbe. Kod uplaćivanja u banci ili pošti, djelatniku nisu vidljivi detalji ili sadržaj vaše narudžbe. 

2.       PLAĆANJE POUZEĆEM

Ukoliko ste naručili proizvod kojeg Vam u pošiljci dostavlja jedan od naših kurirskih partnera, a plaćanje trebate izvršiti pouzećem postupak je vrlo jednostavan. Dostavljač će na Vašu adresu doći s pošiljkom i prilikom isporuke zatražiti da mu predate iznos za kojeg je pošiljatelj tražio da se naplati pouzećem. Kurirska služba primateljima pošiljaka ne zaračunava nikakve dodatne troškove za plaćanje pouzećem. Plaćanje je moguće isključivo gotovinom.

Savjetujemo:

  • pripremite točan iznos novca

  • ukoliko ne znate koliki je točno iznos kojeg trebate platiti, kontaktiraje našu Službu za korisnike na tel: 01 48 44 265

  • ukoliko ne znate broj pošiljke, kontaktirajte nas da Vam ga dostavimo. Naši djelatnici koji se bave s podacima koji rade na otpremi pošiljaka sigurno imaju broj pošiljke.

3.       PLAĆANJE DEBITNIM I KREDITNIM KARTICAMA

Klijent može odabrati između dva on-line sustava za plaćanje, PayPal ili Braintree, ovisno na koji način želi izvršiti plaćanje:

Ako klijent ima kreiran vlastiti PayPal račun tada na jednostavan način može prebaciti potreban iznos akontacije sa svoga na naš PayPal račun.

Ako klijent želi izvršiti plaćanje kreditnom karticom, tada je potrebno koristiti Braintree sustav. Braintree je tvrtka u vlasništvu PayPal-a koja omogućuje kartično poslovanje.

SIGURNOST PODATAKA

Braintree sustav kartičnog plaćanja je zaštićen kroz Level 1 PCI DSS Compliant Service Provider. Također, Braintree se nalazi na globalnom popisu provajdera za Visa kartice, kao i na MasterCard-ovoj SDP listi.

Braintree ne pohranjuje podatke s magnetne trake, kartice za validaciju koda (CAV2, CID, CVC2, CVV2) ili PIN podatke. Skladištenje ovih podataka je zabranjeno u PCI DSS sustavu.

Kartičnim podacima se upravlja kroz Braintree Vault, kojim se uz korištenje postojećih sigurnosnih podataka koristi i metoda šifriranja. Na primjer, Braintree koristi više ključeva za šifriranje s podijeljenim vrijednostima i dvostrukom kontrolom. Potencijalni kradljivci podataka ne mogu iskoristiti podatke ukradene iz baze podataka bez ključa za šifriranje. U arhivu u kojoj se čuvaju kartični podaci ne može se spojiti preko interneta.

Braintree zahtijeva autentifikaciju korisnika svaki put kad koriste program. Lozinke se nikad ne spremaju izravno u bazu podataka, a osim toga sve API komunikacije između korisnika i Braintree-a provode se pomoću TLS-a (Transport Layer Security).

Braintree razvija kod za sigurnost svojih sustava i korisničkih podataka u njima. Također, vrši pregled i nadzor svojih zaposlenika, kupaca i dobavljača koji imaju pristup sustavu, kako bi se sustav zaštitio protiv sumnjivih i neovlaštenih aktivnosti.

U Braintree-u, mreža je zaštićena, s minimalnim i revidiranim pristupom do i od vanjskih mreža, te poduzimaju i dodatne korake kako bi zaštitili svoje interne mreže

Pravne upute

Ova internet stranica može sadržavati i dokumente, fotografije, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati.

MD.KULTURA poštuje autorska prava drugih osoba. Ako je ipak došlo do nenamjernog kršenja tih prava, ako smatrate da je na Internet stranicama mdkultura.com neovlašteno objavljen materijal na koji polažete autorska prava, molimo vas da nas o tome obavijestite na kontakt e-mail: marinadesign@mdkultura.com kako bismo otklonili grešku.

MD.KULTURA  nema nadzor nad navedenim dokumentima, fotografijama, podacima, informacijama ili drugim internet stranicama te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na internet stranicama koji su kreiranim od strane trećih osoba. Iako nastojimo osigurati korektne informacije te ih donosimo u najboljoj namjeri informiranja korisnika, ne možemo preuzeti bilo kakvu odgovornost u slučaju da su neki podaci netočni ili nepotpuni. Informacije na ovim stranicama mogu sadržavati netočnosti ili tipografske greške. Izričito zabranjujemo bilo kakvo korištenje internet stranice na način i/ili u svrhe kojima se neposredno ili posredno krši bilo koji važeći zakon ili pravni propis koji je na snazi u Republici Hrvatskoj.

MD.KULTURA zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ove opće uvjete korištenja te neće biti odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene općih uvjeta stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici mdkultura.com ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka obrta MD.KULTURA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja ovih stranica ili jednog njihova dijela te odabir i usklađivanje njihova sadržaja, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja obrta MD.KULTURA i drugih vlasnika autorskih prava. Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak (registrirani žig).

Korištenjem sadržaja ove web stranice korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaća koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

MD.KULTURA se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.

Rješavanje potrošačkih sporova

Ovim putem vas obavještavamo da svaki spor rješavamo mirnim putem sporazumno kao i vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

Online rješavanje potrošačkih sporova

Obavještavamo vas o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem online rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova 2013/11/EU putem linka ovdje:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013L0011&from=PL

 

Upotreba podataka

Korisnik može podatke upotrebljavati samo u osobne i nekomercijalne primjene i u opsegu koji je dozvoljen od strane vlasnika/skrbnika. Bilo kakvo posredovanje izvornih ili izvedenih podataka trećim osobama, odnosno objavljivanje na drugim mjestima izričito se zabranjuje. Bilo kakva zloupotreba i/ili neovlaštena uporaba/prosljeđivanje podataka rješavat će se u skladu s važećim kaznenim i građanskim zakonima.

Kršenje propisa

U slučaju bilo kakvog kršenja postojećih propisa ili ovih uvjeta, vlasnik smije osobne podatke, uključujući IP adresu, koristiti kako bi se spriječilo buduće kršenje ljudskih prava i ublažavanje posljedica povrede.

Ako postoje bilo kakve povrede korisnika može se djelomično ili potpuno ograničiti pristup ili korištenje naših web stranica.

Zabranjen je svaki pokušaj ili izvršenje neovlaštenih izmjena, brisanja, oštećenja koji uzrokuju privremenu ili trajnu neprimjenjivost podataka na web stranicama. Isto tako zabranjuje se bilo kakav pokušaj ili izvršenje aktivnosti kojima se mimo web stranica neovlašteno pristupa bilo kojim drugim sadržajima unutar informacijskog sustava vlasnika.

Zaštita podataka

SSL (Secure Sockets Layer) tehnologija je šifriranja podataka koji putuju između korisničkog web-preglednika i web-poslužitelja koja pomaže u zaštiti korisničkih podataka.

Web-adrese koje su zaštićene SSL protokolom započinju izrazom https:, a ne izrazom http:.

SSL tehnologija Vaši podaci na primjer zaporke i brojevi kreditnih kartica privatni su kada se šalju

Što je HTTPS?

Sigurni protokol za prijenos hiperteksta (HTTPS) je sigurni protokol putem kojeg vaš preglednik komunicira sa stranicama.

Prilikom upotrebe HTTP web mjesta, napadači mogu pristupiti podacima koji se prenose ili njima manipulirati. Međutim, kada se koriste HTTPS stranice, podaci se šifriraju i provjeravaju autentičnost te su stoga zaštićeni.

Za enkripciju vaše veze s našom web stranicom mdkultura.com koristimo RapidSSL (GeoTrust) SSL certifikat te dodatne slojeve sigurnosti web stranica poput TLS 1.2 kako bi sve transakcije na našoj web lokaciji ostale privatne. Naš portal ima i centralizirano SaaS rješenje, a to znači da se sva sigurnosna ažuriranja automatski primjenjuju na našoj web lokaciji.

Sigurnu vezu možete prepoznati (ovisno o Internet browseru) znakom zelenog lokota.

MD.KULTURA-MARINA DESIGN, obrt za modni dizajn,
vl. Marina Šimić Obradović,
21300 Makarska, Prvosvibanjska 6
OIB: 73237826707
E-mail: marinadesign@mdkultura.com
bottom of page