top of page
Marina Obradović

Marina Designe

MARINA DESIGN je dizajnerski, modni brand, osnovan 2000 g. iza čijeg imena, idejno i kreativno stoji dizajnerica Marina Šimić Obradović.

Marina je diplomirala 1997 god. na Likovnoj akademiji, smjer Profesor likovne kulture i Restaurator u kamenu.

„Kako mi je likovni način izražavanja od početka stvaralaštva bio primarno fokusiran na oblikovanje forme, izbor modnog dizajna je upravo bio izazov, kroz istraživanje i oblikovanje novih konstrukcijskih rješenja odjeće istovremeno ga prilagođavajući zakonima ljudskog tijela u pokretu“

 

Vizualni identitet brand-a od samih početaka se bazira  na izraženom minimalizmu, koketirajući pri tome sa avangardnijim pristupom modi, istraživanju konstrukcije i propitkivanju dijaloga  žive forme i umjetničke vizije koja egzistira u svakodnevnom životu.  Kao takav, primarna svrha modela je da budu nosivi i da krajnjem konzumentu daju osjećaj individualnosti i istinske vrijednosti. Namijenjena je modnim individualcima koji ne slijede nužno trendove već su naprotiv, spremni na nove i drugačije modne forme, koji i svojim vizualnim identitetom žele reći nešto o sebi. Oni koji se ne boje biti drugačiji jer drugačiji već jesu.

Brand je godinama, postepeno gradio svoj put, sezonskim predstavljanjem kolekcija na modnim događanjima Cro a porter-a i Fashion.hr-a kao i predstavljajući se na regionalnim modnim događanjima, te je danas jedno od najpoznatijih imena hrvatskog modnog dizajna.

Od početka je koncipiran na manjim serijama ženske linije proizvoda (haljine, hlače, kaputi i sl.) koje međusobno egzistiraju, sa posebnom pažnjom na ručnoj izradi i kvaliteti materijala. Svi proizvodi izrađuju se u našoj radionici sa potpunom kontrolom svih faza rada kao i individualnom pristupu, sa posebnom pažnjom prema krajnjem kupcu.

mdKultura

Na temeljima stečenog iskustva i sa željom proširenja koncepta, brand MARINA DESIGN, 2011 godine postaje dio projekta pod nazivom „ mdKultura“. Svrha toga je upravo želja da se tim projektom, vremenom proširi kreativno stvaralaštvo i na ostale oblike primijenjene umjetnosti, kao  i druge oblike likovne umjetnosti. Da se jedno sa drugim poveže u jedinstveni koncept kreativnog izražavanja i kreativne slobode.

O nama

bottom of page